Internett er en fantastisk resurs hvis du vil tjene penger på en litt annen måte. Det fine med det er at det finnes noen inntjeningsmuligheter som ikke krever en jobbsøknad eller cv. Slike jobber gjør det også lettere å jobbe fritt og til sine egne timer, noe som er en fordel om man leter etter noe på siden av en annen jobb. La oss se på noen av måtene du kan bruke internett til å tjene penger.

Ta bilder og selg dem

Noe som kan bli en passiv inntekt er fotosalg. Du kan ta bilder av ulike motiver og legge de ut på såkalte “Stock Photo” sider. Her kan andre finne bildet ditt og laste det ned. Hver gang bildet blir lastet ned tjener du penger! Det er stor etterspørsel for slike bilder, som stort sett kan være av hva som helst. Det kan for eksempel være produkt, natur eller stemningsbilder. De blir ofte brukt i innlegg og artikler på nett. Ta gjerne foto fra forskjellige vinkler og med ulike utsnitt.

Invester penger i aksjer

Mange velger å investere penger i aksjer, fordi det kan gi god avkastning. Dette medfølger selvsagt en risiko, og det er viktig at du er klar over hva du begir deg ut på. Det finnes forskjellige typer investering, for eksempel Day Trading eller utbytteaksjer, som du kan lede mer om her: aksjeskole.com/utbytteaksjer/. Før du begynner med handel av aksjer er det utrolig viktig at du har tilstrekkelig med informasjon, både om handelsformen og bedriften du skal investere i.

Lei ut boligen på Airbnb

Tilbudet til Airbnb har blitt svært populært. Her kan du leie ut en bolig, eller et rom til andre som vil bo der, enten i en kortere eller lengre periode. Det kan for eksempel være en utvekslingsstudent som leter etter et rom i en leilighet i byen, eller en familie som vil leie en hytte i sommerferien. Hvis du har noe ledig er det en god ide å leie det ut her. Plattformen er ypperlig fordi det gjør utleie tryggere og mer behagelig for deg.

Selg brukt på nett

De aller fleste eier ting de ikke bruker, og som gjerne kan få et nytt hjem. Det finnens mange, gode muligheter for å selge varer på nett. Du kan for eksempel legge det ut på finn.no, eller Facebook sin egen bruktsalgsside, Marketplace. Disse sidene gjør det enkelt å kommunisere med selger, beskrive produktet og velge lokasjon. For å tiltrekke flere kjøpere er det en god ide å ta fine bilder som viser frem bruktvarene godt.

Det finnes med andre ord mange muligheter for å tjene litt ekstra penger på nett, som alltid kommer godt med i økonomien.