Kredittkort er både i media og blant folk flest et utskjelt produkt Mye av kritikken av kredittkort er urettmessig da det er mange fordeler med å bruke kredittkort. Nedenfor følger noen eksempler på dette:

 • Dersom du betaler hele fakturaen på forfall kan du spare renter. Pengene blir dermed stående lenger på din konto sett i forhold til om du betaler produktet med vanlig bankkort (debetkort) med direkte trekk fra kontoen. Forutsatt at du betaler hele kredittkortregningen ved forfall betaler du normalt ingenting for transaksjonen og dette blir dermed lønnsomt sett i forhold til å betale med vanlig bankkort (debetkort).
 • Det er alltid gunstig å ha et kort i reserve, spesielt på reise. De aller fleste kredittkortene i dag er forøvrig uten noe fast årsgebyr/ medlemsgebyr så det koster deg ikke noe før du får brukt for det.

  Dersom du handler på nett kan du i henhold til kredittkjøpsloven gjøre de samme reklamasjoner gjeldende ovenfor kredittkortselskapene som du retter mot nettbutikken. En veldig grei mulighet, som få er klar over, dersom du kommer over useriøse aktører.

  Du kan få rabatter på mange produkter dersom du betaler med kredittkortet ditt. Kortselskapene har hele tiden nye kampanjer. Typiske eksempler er reiserelaterte produkter som leiebil, hotellovernatting, flybilletter o.l.

  Veldig mange kredittkort har egen reiseforsikring inkludert, uten ekstra omkostninger, dersom du betaler mer en halve reisen med det aktuelle kredittkortet.

  Du kan nå betale regninger med stadig flere kredittkort. Dette gjøres normalt via kredittkortselskapets hjemmeside. Dette er egentlig en veldig dyr løsning men samtidig et mye bedre alternativ enn å la en ubetalt regning gå til inkasso. Betal i så fall ned kredittkortgjelden så fort som mulig.
 • Enkelte kort som Diners card, American Express o.l. har egne vente lounger på store internasjonale flyplasser, noe som er mye roligere og behagelig enn å sitte på benker i avgangshallene. Perfekt for "luksusdyr".