Forsikringspremien på hus, innbo, bil, reise og lignende er blant de største utgiftspostene norske forbrukere har i dagens samfunn. Det er derfor merkelig at folk flest ikke legger mer arbeid i å sørge for at de hele tiden har det beste forsikring i form av kombinasjon av pris og dekning.

Vi anbefaler at alle tar en fullstendig gjennomgang av sine private forsikringer hvert år før hovedforfall. Det kan også gjøres på andre tidspunkter med hovedforfall er fortsatt et greit tidspunkt å bytte på. Begynn med å ta for deg forsikringene du har i dag og se på om det er nødvendig å gjøre endringer. Ta deretter ringerunden til 3-4 forsikringsselskaper og be om pristilbud, be om å få et tilbud på produkter som er mest mulig like hos alle tilbyderne slik at det blir lettere å sammenligne. De enkelte selskapene har gjerne spesialtilpassede ekstratilbud som gir deg ekstra god dekning. Når slike ekstraprodukter ta med i tilbudet blir det vanskeligere å sammenligne, dessuten er dette gjerne unødvendige produkter som koster mer enn det smaker.

Svært ofte vil du oppleve å få et tilbud som er flere tusenlapper bedre hos et nytt selskap. Det som er merkelig er at dette selskapet er gjerne et selskap du "flyttet fra" for noen år siden du fant billigere alternativer. Dette skyldes at bransjen hele tiden er i bevegelse samt at det gis ekstrarabatter for å få nye kunder. Det er disse ekstrarabattene du skal fiske etter hver eneste år.

Det kan til og med være fornuftig å bytte selskap selv om du ikke får noe bedre tilbud fra konkurrerende selskap. Veldig ofte vil en "winback" selger ringe deg opp fra ditt gamle selskap og tilby ekstrarabatter dersom du blir hos dem. Disse selgerne har ofte utvidet fullmakter til å gi deg ekstrarabatter.  Jeg har selv opplevd dette hos If og fikk et tilbud som var flere tusenlapper billigere en det jeg hadde, dette selv om jeg i forkant hadde ringt og bedt dem vurdere prisen. Du har imidlertid aldri noen garanti om at noen "winback" selger vil ringe deg og du kan bli sittende med et dårligere alternativ enn det du hadde.